Burn-out, depressie, overspannen? Webinar

Welkom bij ons diepgaande webinar over de herkenning en begeleiding van psychische klachten, een essentiële sessie voor doktersassistenten en zorgprofessionals. Op de dag van het webinar ontvangt u de Zoom-link, waardoor u gemakkelijk toegang krijgt tot deze interactieve leerervaring.

In Nederland ervaren ongeveer 3 miljoen mensen psychische klachten. De vraag rijst: hoe kunnen we deze mensen effectief ondersteunen? Het onderscheiden van depressie, overspannenheid, en burn-out van normale stemmingswisselingen is cruciaal voor adequate hulpverlening.

Leerdoelen:
– Onderscheid maken tussen psychische aandoeningen: Begrijp het verschil tussen depressie, overspannenheid, burn-out, en normale stemmingswisselingen.
– Essentiële Vragen: Leer welke vragen gesteld moeten worden om een correct beeld te krijgen van de psychische staat van een patiënt.
– Adviesvaardigheden: Ontwikkel vaardigheden om effectieve telefonische adviezen te geven.
– Preventieve Maatregelen: Verkrijg inzicht in hoe psychische klachten voorkomen kunnen worden.

Onderwerpen:

– Overspannenheid en Burn-out

– Depressie
– Het verschil tussen een “Bad Day” en ernstige psychische klachten
– Richtlijnen uit de DSM-V

– Medicatie en behandelingsopties
– Praktische adviezen voor patiënten

Interactie en Toepassing:
De webinar biedt ruimte voor het stellen van vragen en het delen van casuïstiek, waardoor de sessie niet alleen informatief maar ook praktisch relevant is voor uw dagelijkse werkzaamheden.

Waarom Deelnemen?
– Kennis: Verkrijg een grondig begrip van psychische ziektebeelden en hoe deze te onderscheiden.
– Praktische Toepasbaarheid: Leer praktische adviezen te geven die direct van nut kunnen zijn in uw rol als doktersassistente.
– Casuïstiek en Interactie: De mogelijkheid om te leren van real-life voorbeelden en interactie met collega’s en experts.

Schrijf u in en neem deel aan ons webinar om uw kennis en vaardigheden in het te woord staan van mensen met psychische klachten te verbeteren. U bent van harte welkom bij deze waardevolle nascholing, die essentiële inzichten biedt voor de praktijk.

Wel interesse?

Heeft u wel interesse maar kunt u niet op de geplande tijd? Vul dan het formulier op de volgende link in.

Geplande cursussen

WDA Opleidingen

WDA opleidingen is al meer dan 25 jaar toon aangevend in het geven van scholing aan professionals in de zorg. Schrijf je snel in en ervaar de goede sfeer, de cursussen die aansluiten bij de werksituatie en de betrokken docenten.

Contact

  • Tolnasingel 3
  • 2411 PV Bodegraven