De laatste levensfase, de rol van de doktersassistent en POH

Betekenisvolle Zorg in de Laatste Levensfase

Belangrijke Rol van Doktersassistenten en Praktijkondersteuners

In de laatste levensfase van een patiënt spelen doktersassistenten en praktijkondersteuners een cruciale rol. Het is essentieel om goed geïnformeerd te zijn over de nuances van palliatieve sedatie, palliatieve zorg, en de regelgeving rondom euthanasie. Deze training is gericht op het verdiepen van uw kennis en vaardigheden in deze gevoelige, maar belangrijke aspecten van patiëntenzorg.

Inhoud van de Webinar:

  • Palliatieve Sedatie: Begrijpen wat palliatieve sedatie inhoudt, wanneer het toegepast wordt, en de effecten ervan.
  • Palliatieve Zorg: Verkennen van de doelstellingen van palliatieve zorg en hoe deze het welzijn van de patiënt ondersteunt.
  • Wet- en Regelgeving rondom Euthanasie: Een duidelijk overzicht van de huidige regelgeving en hoe deze in de praktijk wordt toegepast.
  • Professionele Benadering: Adviezen over hoe u als zorgprofessional betekenisvol omgaat met patiënten in hun laatste levensfase.

Het Belang van Dit Onderwerp:

Hoewel het bespreken van de laatste levensfase moeilijk en persoonlijk kan zijn, is het van groot belang om als zorgverlener betekenisvolle ondersteuning te bieden waar genezing niet meer mogelijk is. Deze training biedt niet alleen essentiële kennis over palliatieve zorgopties en -procedures, maar benadrukt ook het belang van empathie en begrip in deze delicate fase van patiëntenzorg.

Voor Wie Is Dit Webinar Bedoeld:

Deze training is ontworpen voor doktersassistenten, praktijkondersteuners, en overige zorgprofessionals die betrokken zijn bij de zorg voor patiënten in de laatste levensfase. Het biedt waardevolle inzichten en praktische handvatten om deze uitdagende maar belangrijke taak zo goed mogelijk te vervullen. Samen kunnen we een verschil maken in de levens van patiënten wanneer zij ons het meest nodig hebben.

Wel interesse?

Heeft u wel interesse maar kunt u niet op de geplande tijd? Vul dan het formulier op de volgende link in.

Geplande cursussen

WDA Opleidingen

WDA opleidingen is al meer dan 25 jaar toon aangevend in het geven van scholing aan professionals in de zorg. Schrijf je snel in en ervaar de goede sfeer, de cursussen die aansluiten bij de werksituatie en de betrokken docenten.

Contact

  • Tolnasingel 3
  • 2411 PV Bodegraven