Palliatieve zorg en Euthanasie

Nederland is het eerste land geweest dat euthanasie bij wet heeft geregeld,sinds 2002 is dit niet meer strafbaar mits aan de zorgvuldigheidseisen wordt voldaan. Het aantal verzoeken tot euthanasie groeit per jaar, vele mensen hebben een euthanasieverklaring ingevuld. Palliatieve sedatie wordt ook steeds meer toegepast, hierbij wordt de patiënt in slaap gebracht om uiteindelijk te komen te overlijden.

In de huisartsenpraktijk krijgen we er steeds meer mee te maken, passieve/actieve euthanasie,palliatieve sedatie, terminale sedatie,terminale zorg. Al deze termen worden nogal eens door elkaar gehaald.

Wat is nu precies het verschil? Aan welke eisen moeten  er voldaan worden? Heeft de patiënt recht op euthanasie? Hoe verlopen de procedures?

Op deze avond krijgt u hier uitgebreid uitleg over, zodat voor u de verschillen duidelijk zijn en u eventuele vragen van patiënten professioneel kan beantwoorden.

Wel interesse?

Heeft u wel interesse maar kunt u niet op de geplande tijd? Vul dan het formulier op de volgende link in.

Geplande cursussen

WDA Opleidingen

WDA opleidingen is al meer dan 25 jaar toon aangevend in het geven van scholing aan professionals in de zorg. Schrijf je snel in en ervaar de goede sfeer, de cursussen die aansluiten bij de werksituatie en de betrokken docenten.

Contact

  • Tolnasingel 3
  • 2411 PV Bodegraven